Resmi gereksinimleri karşılamamasına rağmen bilgisayarınızı Windows 11’i yüklemeye zorladınız mı?Microsoft bunu yaptığınız için sizi rahatsız etmeye başlayabilir ya da en azından yaptığınızın işletim sisteminin kullanım amacına aykırı olduğunu hatırlatabilir. Ocak 2023 Windows 11 güncellemesi, güncellemeyi bilgisayarlarına zorla yükleyen kişileri, masaüstünde sistem gereksinimlerinin karşılanmadığına dair kalıcı bir filigranla rahatsız ediyor. Hikaye, Windows blogları arasında dolaşıyor, ancak resmi Microsoft destek forumlarında filigran hakkında şikayet eden birkaç örnek mevcut. Filigran “sistem gereksinimleri karşılanmadı” diyor ve işletim sistemi minimum gereksinimleri karşılamayan bir donanım üzerinde çalıştığını fark ettiğinde masaüstünün sağ alt köşesinde beliriyor.
Suçlu, BitLocker ve Windows Hello gibi hizmetler tarafından kullanılan özel güvenlik işlemcisi veya TPM 2.0 (Güvenilir Platform Modülü) çipi olabilir. Microsoft yükseltme yapmadan önce bu modüle ihtiyaç duymaktadır. Windows 11 duyurulduğunda birçok bilgisayarın yükseltilemez hale gelmesinin nedeni budur. Yeni CPU’ların ve anakartların çoğunda bu özellik yerleşik olarak bulunuyor, ancak Windows 11’in lansmanından önce bu özelliğin eklenmesi garanti edilmemişti. Ancak bazı kullanıcıların umurunda değil. Belirli bir işletim sistemine yükseltmek için yeni bir bilgisayar almak, aşırı cimrilik ve kupon kırpma çağında korkunç görünüyor. Windows topluluğu uzun zamandır kendi kendine yetebildiğinden, desteklenen donanıma sahip olmamasına rağmen bir bilgisayarı Windows 11 yükseltmesine nasıl zorlayacağını bulmayı başardı.
Sisteminiz teknik olarak uyumlu olmamasına rağmen Windows 11’e geçmeye zorluyorsanız, masaüstünüzde yaşayan utanç verici mesajı kaldırmanın bir yolu var. Aralık ayında, bir Microsoft bağımsız danışmanı diğer birçok nasıl yapılır sayfasının yaptığını önerdi. Kayıt defteri dosyasını değiştirin, böylece Windows her şeyin yolunda olduğunu düşünür. Bunun makinenizin yazılım garantisini geçersiz kılmak gibi dezavantajları olduğunu unutmayın. Windows 11’i yükleme konusunda hala beklemedeyim. Hem kişisel konularda hem de cihazlarda değişimden korkanlardan biriyim. Sonuçta, bozuk değilse neden düzeltmeye çalışalım ki? Şu anda sahip olduğum kurulum oldukça mükemmel ve Windows 11’e yükselttiğimde baştan başlamak zorunda kalacağımdan ve yeni sorunlarla karşılaşma riskinden korkuyorum. Her neyse, yükseltmeyi ertelemek için Eylül 2024’e kadar vaktim var.